MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
4. Za długie grillowanie potraw...
fot. archiwum Polska Press

10 błędów popełnianych podczas grillowania. O co powinieneś zadbać, kiedy grillujesz? 10.07.2022

4. Za długie grillowanie potraw

Kiedy już odpowiednio rozpalimy grilla i ustawimy ruszt czeka nas kolejne wyzwanie – pilnowanie, by mięso odpowiednio się upiekło i nie przypaliło. Wystarczy bowiem chwila nieuwagi i karkówka pokrywa się czarną warstwą węgla. A niestety, jedzenie mocno przypieczonych produktów nie jest zdrowe, bo w procesie spalania powstają rakotwórcze substancje. Zbyt długie grillowanie powoduje też, że mięso jest suche, a co za tym idzie, niezbyt smaczne. Ponadto jedzenie ich często kończy się niestrawnością, bowiem są one bardzo trudne do przetrawienia dla żołądka. Dlatego właśnie tak ważne jest grillowanie na żarze, a nie w ogniu. Istotne jest także regularne obracanie mięsa, by grillowało się po kilkanaście minut z każdej strony.

Zobacz również

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Miejskie atrakcje oblegane. Stara Kopalnia - będzie rekord? Zobaczcie zdjęcia!

Miejskie atrakcje oblegane. Stara Kopalnia - będzie rekord? Zobaczcie zdjęcia!

Polecamy

Loty za mniej niż 100 złotych? To możliwe, ale musisz się pospieszyć!

Loty za mniej niż 100 złotych? To możliwe, ale musisz się pospieszyć!

Chcesz przyciągać spojrzenia? Postaw na siwe włosy i błyszcz

Chcesz przyciągać spojrzenia? Postaw na siwe włosy i błyszcz

Zjadłeś i boisz się, że się zatrujesz? Oto cała prawda o szypułkach truskawek

Zjadłeś i boisz się, że się zatrujesz? Oto cała prawda o szypułkach truskawek