MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wystudzone mleko z masłem trzeba wlać do mąki pszennej i...
fot. Anna Daniluk

Puszyste racuchy z truskawkami na deser. Wypróbuj szybki przepis z drożdżami. Zrobisz je w mniej niż godzinę

Krok 4.

Wystudzone mleko z masłem trzeba wlać do mąki pszennej i przy pomocy widelca wymieszać do uzyskania masy o gęstości śmietany. Taką masę trzeba odstawić na minimum 30 minut do wyrośnięcia. Następnie wyrośnięte ciasto trzeba smażyć na rozgrzanym oleju z ułożonymi plastrami truskawek na wierzchu.

Zobacz również

Wisła Kraków w barażach? Dziesiątki wariantów, jeden konieczny warunek

Wisła Kraków w barażach? Dziesiątki wariantów, jeden konieczny warunek

Uniwersytet Rolniczy został właścicielem budynków przy al. Mickiewicza 24-28

Uniwersytet Rolniczy został właścicielem budynków przy al. Mickiewicza 24-28

Polecamy

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Mąż Anny Romantowskiej był gejem. Dzisiaj jest singielką z wyboru

Mąż Anny Romantowskiej był gejem. Dzisiaj jest singielką z wyboru

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka