Raj dla burgerożerców! Krówka i Połówka w Busku-Zdroju już pracuje [ZDJĘCIA]

Adam Ligiecki
Nowe bistro Krówka i Połówka zostało uroczyście otwarte w sobotę w Busku-Zdroju. Adam Ligiecki
Pierwsze na Ponidziu bistro Krówka i Połówka zostało otwarte w sobotę w Busku-Zdroju. Lokal mieści się przy ulicy Kilińskiego, w centrum miasta, zaś w burger menu - same pyszności!

Uroczystość otwarcia miała kameralny charakter. W sobotę w południe w Busku było chłodno i pochmurno, siąpił deszcz - co nie zachęcało do wyjścia z domu. Tłumy burgerożerców pojawią się pewnie w nowym lokalu po południu i wieczorem.

Co na nich czeka. Burger menu (karta dań) w dniu premiery prezentuje się bardzo... smakowicie. Są naturalnie burgery klasyczne: classic, cheeseburger, tofu burger, jalapenos czy bacon barbecue (ten ostatni - z grillowaną wołowiną i bekonem, serem grand radamer).

Dla burgermaniaków (a tych w Busku nie brakuje), coś ekstra - burgery DeLuxe: serrano, kuala lumpur, Johny BBQ, minotaur, machu picchu. A jeśli komuś... wciąż mało, buska Krówka i Połówka serwuje burgery extreme, czyli "Ostre i niewyobrażalnie ostre oraz ogromne", jak vodoo, madddog czy conan.

Burger króluje tu niepodzielnie, ale w karcie znalazły się również domowe frytki (klasyczne, rozmarynowe, parmezanowe, czosnkowe), napoje plus coś na słodko - z "deserem dnia". Także markowe whisky, piwa, regionalne krafty.

Po pierwsze, jakość. Burgery w Krówce i Połówce - z hasłem "slow-food", a nie "fast-food" w herbie - przygotowywane są wyłącznie ze świeżej wołowiny pozyskanej z hodowli krów rasy Angus. Serwowane są w trzech stopniach wysmażenia: rare, medium i well done; według upodobań klienta.

Nowa buska Krówka i Połówka to atrakcyjna lokalizacja - bistro mieści się przy ulicy Kilińskiego 45, tuż obok biurowca "Bepu" w centrum miasta. To młoda, zgrana załoga. Stylowo urządzone wnętrza dodają klasy - ci, którzy odwiedzili bistro w sobotę, w dniu premiery są zgodni: lokal jest super!

Krówka i Połówka to marka ze Starachowic, stworzona w 2016 roku przez grupę przyjaciół. Tutaj również otwarto pierwsze bistro, kolejne znajdują się w różnych rejonach kraju: między innymi w Ostrowcu Świętokrzyskim, Warszawie, Piaseczne, Kielcach, Zambrowie, Sandomierzu. Od 27 kwietnia - także w Busku-Zdroju.

Wyższe mandaty od skarbówki z początkiem maja

Wideo

Komentarze 2

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość
2019-04-29T12:07:19 02:00, Zniesmaczona:

Mylili zamówienia na dania czekało się bardzo długo i zbyt wygórowane ceny nie polecam człowiek zamawia frytki czosnkowe i mało że czeka ponad godzinę to dostaje zwykle długo to nie pociągnie

Proszę pamiętać, że to jest otwarcie, zamieszanie i tłum ludzi, żaden lokal nie wyda tyle jedzenia w krótkim czasie. Wczoraj np. czekałam na burgera około 20 minut w godzinach po 15stej przy sporym ruchu. Pamiętajmy że w soboty w większości lokali czeka się na jedzenie nawet do godziny a tu jeszcze było otwarcie. Myśle że warto dać jeszcze jedną szanse. Często na otwarciu zdarzają się pomyłki, w niektórych lokalach zdarzają się wciąż. Badźmy wyrozumiali, dla takiego jedzonka warto ;)

Z
Zniesmaczona

Mylili zamówienia na dania czekało się bardzo długo i zbyt wygórowane ceny nie polecam człowiek zamawia frytki czosnkowe i mało że czeka ponad godzinę to dostaje zwykle długo to nie pociągnie

Dodaj ogłoszenie