MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Przygotuj warzywa: podsmaż na 3 łyżkach oliwy cebulę i...
fot. gkrphoto/123RF

Ryba na Wigilię w zdrowym i nietuzinkowym wydaniu. Te przepisy zaskoczą wszystkich i sprawią, że będziesz przyrządzać je co roku na Święta

Dorsz na parze po grecku

1. Przygotuj warzywa: podsmaż na 3 łyżkach oliwy cebulę i białą część pora, dodaj starte na tarce 4 marchewki, 2 pietruszki i kawałek selera, dodaj ziele angielskie i liść laurowy, 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, świeżo mielony pieprz i sól, dolej nieco bulionu lub wody i uduś do miękkości.
2. Przygotuj rybę: umyte i osuszone kawałki dorsza podsmaż na łyżce oliwy po minucie na stronę, po czym przełóż do naczynia żaroodpornego, oprósz solą lub skrop sosem sojowym, podlej bulionem warzywnym, dołóż po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu, zamknij naczynie i piecz rybę w 180ºC przez ok. 15 min.

Zobacz również

Pomimo burzy i silnego wiatru noc na Podhalu minęła wyjątkowo spokojnie

NOWE
Pomimo burzy i silnego wiatru noc na Podhalu minęła wyjątkowo spokojnie

Pomimo burzy i silnego wiatru noc na Podhalu minęła wyjątkowo spokojnie

NOWE
Pomimo burzy i silnego wiatru noc na Podhalu minęła wyjątkowo spokojnie

Polecamy

Ospa w natarciu. WHO: nowy szczep jest „niezwykle niepokojący”

Ospa w natarciu. WHO: nowy szczep jest „niezwykle niepokojący”

Ważny składnik dla diabetyków. Może pomóc regulować cukrzycę

NOWE FAKTY
Ważny składnik dla diabetyków. Może pomóc regulować cukrzycę

Masowe zatrucie nad Bałtykiem. Nie żyje 1 osoba. Winna Salmonella

O TYM SIĘ MÓWI
Masowe zatrucie nad Bałtykiem. Nie żyje 1 osoba. Winna Salmonella