Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jarmark Norbertański 2022 w Busku-Zdroju. Deptak pełen regionalnych smaków. Oto zdjęcia

Michał Kolera
Michał Kolera
Sobota, 3 września, to drugi dzień Jarmarku Norbertańskiego w Busku-Zdroju. Na deptaku 1 Maja ustawiło się kilkudziesięciu wystawców oferujących regionalne wyroby. Nie narzekali na brak klientów. Zobacz zdjęcia.

W weekend 2-4 września w Busku-Zdroju odbywa się impreza Polskie Kulinaria, na którą zaprosiła Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, skupiająca producentów polskiej tradycyjnej żywności. Jej częścią jest Jarmark Norbertański.

Na miejscu można zakupić produkty z mleka krowiego, twarogi, sery, masła, maślanki, sery, kefiry, sery smażone, sery długodojrzewające, oscypki. Są wyśmienite produkty z mleka koziego, oliwy i oleje tłoczone na zimno, miody tradycyjne. Na straganach kupimy też wędliny, mięsa, kiełbasy, kaszanki, przetwory w słoikach, kiszonki i kwaszonki, przetwory owocowe i warzywne, świeże owoce i warzywa. Są ryby i ich przetwory, wypieki i ciasta. Ponadto chleby bezglutenowe, mąki, makarony, słodycze, krówki, praliny, śliwka w czekoladzie, czekolada artystyczna. Trunki - lokalne wina, piwa rzemieślnicze, nalewki, cytrynówka świętokrzyska, miody pitne. Nie brakuje stoiska Buskowianki, miejscowej wody mineralnej.

W sobotę, 3 września i niedzielę, 4 września jarmark trwa od godziny 10 do 18.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na buskozdroj.naszemiasto.pl Nasze Miasto